Categories
Uncategorized

Mobilanpassad hemsida – Så ser du till att få minst 90+ i Google PageSpeed test

En mobilanpassad hemsida är två saker.

  1. Responsive design i mobilen
  2. En hemsida som laddar snabbt i mobilen

Hur får man den perfekta mobilanpassade hemsidan då?

I många år kämpade vi själva med att få till det bästa Google PageSpeed insights betyget, vilket innebar att man oftast måste anlita en webbutvecklare för att fixa problem för problem.

Dels så kostar det en del, dels så är det svårt att få tag i utvecklare som vet vad dom håller på med så att dom inte förstör något annat och i slutändan når vi ändå inte toppen på hastighets skalan.

Så vi bestämmde oss för att lösa det här problemet en gång för alla.

Mediaclever i datorn
Mediaclever i mobilen

Du kanske inte är på jakt efter ett nytt wordpress tema men om du är här så betyder det att du vill veta mer om hur man skapar den perfekta mobilanpassade hemsidan i wordpress.

Och…därför bör du överväga att ladda ner vårt kostnadsfria tema!

Mobilanpassad hemsida från start

Efter att ha jobbat med hemsidor i över 15 år har vi lärt oss att det finns 3 sätt att skapa den perfekta mobilanpassade hemsidan på i WordPress.

Dessa är följande:

  1. Att anställa en webbutvecklare (Krävs att man får tag i en duktig webbutvecklare som så klart kostar en slant)
  2. Att använda sig utav plugins som förbättrar hastigheten (Men sanningen är att pluginen i sig medför en massa kod som gör sidan långsammare)
  3. Att göra en mobilanpassad hemsida från direkt start (Krävs att man kan skapa WordPress teman)

Vi har anställt webbutvecklare, betalat en hel del pengar på att förbättra hemsidan men varje problem kostar och många kan webbutvecklare inte lösa eftersom temat innehåller saker som inte går att ta bort eller ändra.

Vi har provat alla möjliga plugins med alltifrån bildoptimering, cache, minifier etc. You name it, we have tried it!

En del av dessa är bra men sanningen är precis som jag nämnde här ovanför att dess oftast medför kod och fyller på databasen vilket gör sidan långsammare.

Så när man väl aktiverar dess funktion förbättras sidans hastighet lite men samtidigt behöver den ladda in fler saker.

Dessutom stötte vi ofta på problem med dessa när nya uppdateringar kom.

Och…det är just därför som vi skapade Mediaclever temat och just därför som du verkligen bör överväga att prova det om du vill ha en riktigt snabb och mobilvänlig hemsida.

Vårt tema är nämligen skapad med endast det absolut nödvändigaste som en hemsidoägare behöver om snabbhet och mobil upplevelse står högt upp på prio listan.

Så istället för att du ska behöva gå den krångliga vägen som vi gick med alla plugins och webbutvecklare kan du redan från start få en hemsida så är mobilanpassad på bästa möjliga sätt.

Mediaclever använder enbart pluginet WP Super Cache och tillsammans med det så får vårt tema över 90 poäng i både mobilen och datorn i Google Speedpage insights.

Mobilanpassad design

Precis som med snabbheten så har vi byggt ett tema där allting är mobilanpassat redan från start.

Vi har uppnått detta genom att få med allt som en affiliate eller hemsidoägare behöver direkt i temat eller vårt plugin.

Kort sagt så betyder det att du får ett komplett verktyg för att driva en framgångsrik hemsida online direkt fårn start utan att behöva ladda ner extra plugins.

Och oavsett vad du gör på sidan så kommer det att mobilanpassas automatiskt.

Behöver du som alla affiliates runt om i världen en snygg tabell för att presentera produkter och/eller företag så kan du även ladda ner vårt plugin som precis som vårt tema är mobilanpassad från start och som inte påverkar sidans hastighet.

Plugins vi kan rekommendera

Vårt tema använder som sagt endast Wp fastest cache och det är precis vad vi kan rekommendera dig som vill snabba upp din hemsida i både mobil och dator.

wp fastest cache

Om du inte kan få ett bra hastighets betyg efter att du installerar det här pluginet så betyder det enligt oss antigen att

  1. du har en väldigt stor hemsida med mycket funktioner
  2. och/eller att du kommer att spendera en hel del pengar på att fixa till den.

Ser du att du inte når upp till mer än 50 poäng i Google PageSpeed insights med WP fastest cache, spara dig då själv en massa bekymer och pengar genom att använda ett mobilanpassad tema direkt från start.

Så klart kan vi även använda bildoptimerings plugin för att göra så att bilderna laddas snabbare men det är dock inte en del av hemsidan och dom flesta av oss vet redan hur vi kan optimera bilder men vädligt få hur vi optimerar temat så det här ämnet lämnar vi till en annan gång.

Skribent: Ermin Rajic